Restaurering i Ringsaker kirke

I 2013 startet arbeidet med restaurering av Ringsaker kirkes tak. Det er nordre sideskip er ferdig og søndre sideskip er i avslutningen. I 2015 tas sakristitaket og arbeidet med hovedtak nord settes i gang.

Det er firmaet Castor Kompetanse AS som leder arbeidet. Det vil det være mulig å følge arbeidet, blant annet med at gamle snekkermetoder tas i bruk for å forme nye dragere i taket.

Når arbeidet med sideskipet er ferdig, vil det ikke bli lagt på takstein. Dette på grunn av at taket skal brukes til å sette nye stillas oppå for å komme videre på taket. Kommunen har bevilget kr 1 500 000 årlig til arbeidet som vil på gå i minst 8 år framover.