Alle par er velkommen til kirkebryllup


Kjærligheten fortjener en feiring! Den norske kirke tilbyr seremoni i kirken til alle par som ønsker det. Velkommen til kirken for deres store dag.


Hvem kan gifte seg i kirken? 

Alle par er velkomne til bryllup i kirken. Det stilles ingen krav til hvilke meninger, verdier eller tro dere har. 

Et bryllup er en vakker feriring av kjærligheten. At to mennesker ønsker å inngå ekteskap for å leve sammen, er lang tradisjon i det norske samfunnet. Enten dere er unge eller gamle, er nyforelsket eller har vært sammen lenge – er dere velkommen i kirken.


Dere kan gifte dere i kirken uansett kjønn og legning

Alle par, uansett kjønn og legning, kan gifte seg i kirken. 


Dere kan gifte dere i kirken uansett tidligere eksteskap

Alle par, uansett tidligere ekteskap, kan gifte seg i kirken.

Dersom en av dere har vært gift tidligere, bør dere være obs på at dette likevel kan medføre noe ekstra arbeid for å bekrefte at det tidligere ekteskapet er slutt. Særlig gjelder dette dersom Folkeregeisteret ikke har registrert skilsmisse eller dødsfallet til tidligere ektefelle.


Dere kan få forbønn for borgerlig inngått ekteskap

Har dere giftet dere i en borgerlig sammenheng, er det fint å kunne feire dette med en egen seremoni i kirkerommet. I et vakkert rom, med stemningsfull musikk og tekster som berører, gir dere hverandre løfter på nytt – og ekteskapet bedt for og velsignet.


Utenlandske statsborgere kan gifte seg i kirken

Velkommen til bryllup i kirken, også om en av dere er utenlandsk statsborger. Dersom en av dere er utenlandsk statsborger med permanent oppholdstillatelse, vil dere vanligvis følge de vanlige prosedyrene for ekteskapsprøving. Dersom en av dere er utenlandsk statsborger uten oppholdsrett i Norge, kan dette medfør ekstra dokumentasjon og lenger behandlingstid hos Skatteetaten. Oppdaterte regler om dette finnes på Skatteetatens nettsider.


Dere kan fornye løftene deres til hverandre i kirken

Har dere vært gift en stund og ønsker å markere dagen? Da kan dere ha en seremoni i kirken der dere kan gjenta og fornye løftene til hverandre. Velkommen til å ta kontakt med kirken der dere bor for en uformell samtale om hvordan dere kan gjøre det. 

Tilbake